Waarschijnlijk weet je dat we bij van de Oorsprong de lekkerste gerechten maken in onze grootkeuken. Door onze ervaring met biologische producten selecteren we met aandacht de beste ingrediënten en willen we je verrassen met smaakideeën uit de hele wereld. Maar weet je ook wat we allemaal doen en waar we ons voor inzetten om jou die (h)eerlijke producten te kunnen aanbieden? Dat lees je hieronder!

Wist je dat…
Wij lokale producten gebruiken? We vinden het belangrijk om lokale ondernemers te steunen. Zo gebruiken we bijvoorbeeld de romige boerenmelk van Biologische Zuivelboerderij Groenhouten uit het nabije dorpje Leuth. Ook is ons inkoopbeleid zo ingericht dat voedselverspilling wordt teruggedraaid. Zo wordt onze Quiche Trois Fromages gemaakt van wisselende soorten kaas. Wij verwerken de restpartijen van Bastiaansen Bio Kaas in deze quiche om foodwaste tegen te gaan. ♻️?

Wist je ook…
Dat onze quichebodem niet gemaakt is van bladerdeeg? Deze worden namelijk bereid met traditioneel quichedeeg. Om deze reden zijn onze quichebodems zo dun en knapperig. En dan vraag je je vast nog af waarom onze Quiche Lorraine die heerlijke rokerige smaak heeft? Dat komt omdat wij spek roken in onze eigen keuken. Het proces van zelf spek roken vergt veel tijd en aandacht, waardoor alle smaken het best tot z’n recht komen.

Natuurlijk worden al onze maaltijden, soepen en quiches met aandacht en liefde bereid. Daarom geven de twee oprichters van van de Oorsprong elkaar elke ochtend een knuffel. Zo kunnen jullie elke dag weer de meest heerlijke én eerlijke producten van ons verwachten. ? Bekijk hier onze quiches, soepen en maaltijden.