Voor bij de frittata en de quiches wordt vaak gevraagd om een bijgerecht. Nou, hier komt ‘ie dan: een winterse rode bietensalade met bleekselderij, rucola en geitenkaas! Overheerlijk, al zeggen wij het zelf.

Ingrediƫnten:
2 rode bieten
1 bleekselderij
1 zachte geitenkaas
500 gram rucola
Olijfolie
Balsamico
Zout
Peper
Knoflook
Grove mosterd

Bereidingswijze:
Was de bietjes in koud water. Snij ze in dunne plakken van ongeveer 3 mm dik. Smeer ze vervolgens in met olijfolie. Grill de plakken aan beide zijden in een hete grillpan met dikke bodem, totdat ze lekker krokant zijn. Haal ze uit de pan en laat ze afkoelen.

Maak een kruidige dressing met drie delen olie, twee delen balsamico-azijn, halve teen knoflook en theelepeltje grove mosterd. Klop dit op tot een dressing en giet dit over de rucola. Voeg wat zout en peper naar smaak toe en leg de plakjes rode biet erop.

Snij daarna het binnenste van een bleekselderij in kleine stukjes en voeg toe aan de salade. Maak het geheel af met een lekkere zachte geitenkaas.

Smakelijk!

P.S. Leuk weetje: met de bleekselderij kan je verschillende dingen doen! Het buitenste van de bleekselderij kan je gebruiken om bouillon van te trekken. De laag daarna kan je heerlijk stoven in roomboter met knoflook en het binnenste is heerlijk fris om te gebruiken in salades, zoals hierboven beschreven. Een hele handige groente dus, die bleekselderij!