Duurzaam, gezond en milieu- en diervriendelijk eten. Dat willen we allemaal. Biologisch eten kan een goede oplossing zijn. Het productieproces van biologisch voedsel verloopt anders dan bij niet-biologische producten. Mens, dier en milieu worden zo min mogelijk aangetast. Op de vraag ‘Waarom biologisch eten?’ kunnen veel verschillende antwoorden worden gegeven. Hieronder vier redenen waarom biologische voeding een stap in de juiste richting is!

Geen schadelijke bestrijdingsmiddelen
Chemische producten worden vaak gebruikt bij de productie van veel regulier voedsel om ongewenste ziekteverwekkers te bestrijden. Bij biologische boeren is dit niet het geval. Zij gebruiken alleen natuurlijke bestrijdingsmethoden. Niet alleen voor de consument is het beter dat er geen chemische producten in ons eten zitten, ook het milieu beschadigt hierdoor. Dit landbouwgif is slecht voor planten, dieren en de kwaliteit van ons drinkwater.

Actieve plantenstoffen
Biologische groenten krijgen geen hulp van gewasbeschermers. Zij moeten zichzelf “verdedigen”. Hierdoor maken ze bijvoorbeeld meer antischimmelstoffen aan. Ook bevatten biologische gewassen meer antioxidanten en bepaalde micronutriënten, zoals vitamine C, zink en ijzer, die veel goeds kunnen doen voor onze gezondheid.

Beter leven
Dieren in de biologische industrie worden zo gezond en natuurlijk mogelijk gehouden. Ze krijgen ruimte om te grazen en moeten minimaal 120 dagen per jaar in de wei staan. Daarnaast krijgen ze geen preventieve antibiotica en hormonen en worden snavels en krulstaarten niet ontdaan.

Eerlijke prijs
Zie je een biologisch keurmerk op een verpakking staan? Dan weet je dat het product voldoet aan strenge wettelijke eisen én dat de producent een eerlijke prijs ontvangt voor het product. Zo worden al de biologische producten van Van de Oorsprong scherp gecontroleerd waardoor ze het Europese keurmerk verdienen. Biologische producten zijn vaak iets duurder dan reguliere producten. Dit komt omdat er beter gezorgd wordt voor de dieren, de aarde en jouzelf. Dus, met elke aankoop van biologische voeding draag je al een steentje bij.

Enthousiast geworden over biologisch voedsel? Bekijk hier ons assortiment vol biologische quiches, soepen en maaltijden.